Licorice PH Balancing Cleansing Toner

ACWELL

Licorice PH Balancing Cleansing Toner

Average rating from 19 Ratings
4.7

Used this product before? Help the community and leave a rating in under 10 seconds!

Licorice PH Balancing Cleansing Toner

4.7
from 19 Ratings
Product Overview

Quick Product Notes
(Click on Icons for more information)

Paraben-Free
Sulfate-Free
Alcohol-Free
Silicone-Free
EU Allergen-Free
Fungal Acne (Malassezia) Safe

Notable Effects & Ingredients


Brightening from 2 Ingredient(s):
Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Water

Acne-Fighting from 2 Ingredient(s):
Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Water

Anti-Aging from 2 Ingredient(s):
Citric Acid Tocopheryl Acetate (Vitamin E)

Ingredients Related to Skin Types
Click on the arrow next to the Skin Type! Green = Good & Red = Bad

Dry Skin
None
Oily/Acne-Prone Skin
1
Sensitive Skin
1

Ingredient Safety Breakdown (EWG Health Ratings)

  • Low Risk
  • Moderate Risk
  • High Risk
  • Unknown
78%
13%
0%
9%

My Ingredient Notes

No personal ingredient notes, learn more about saving ingredients to your profile here

Product Ingredient List

(Showing first 5 of 23 Ingredients)
EWG CIR Ingredient Name & Cosmetic Functions Notes
1
A
1,2-Hexanediol
(Solvent)
1
Pueraria Lobata Root Extract
(Humectant)
1
Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract
(Antioxidant,Humectant,Skin Conditioning,Perfuming)
Acne-Fighting
Acne-Fighting
Brightening
Brightening
1
Perilla Ocymoides Seed Extract
(Antioxidant)
1
A
Disodium EDTA
(Chelating Agent,Viscosity Controlling)

Latest User Reviews

(Showing 3 of 6 Reviews)
combination AcnePoresUneven+ 1
For gentle exfoliation and supple skin

my holy grail! ive been using this occassionally when my skin feels dull and during breakouts. it calms my skin, and eventually leaves glowing skin. usually i would continue using serum and moisturizer. i really love how it lift my dead skin cells, and dirts from my skin. i would recommend this product to all skin types!

normal PIHAcnePores+ 4
balancing toner yang bikin supple skin

Utamanya ini ada licorice root extract ini ada di list ketiga ingridients yang perannya sebagai antioksidan, humektan, skin conditioning, dan sebagai aroma natural. Ohiya, sebenernya licorice extract ini terkenal bgt buat jerawat dan mencerahkan.

Selain itu ada citric acid (yg punya kulut sensi is not good) bagus untuk anti aging dan pH adjusting. Ohiya ada camelia sinesis leaf extract untuk melembabkan bagi kulit berminyak.

NAHHH karena kulitku normal to dry (only dry at nose) di kulit ku terasa lembab dan bikin kenyal gtu udahnya aromanya yaa kayak ekstrak tumbuhan gitu, teksturnya cair warna kuning. Aku pakai 3 tetes dengan setengah kapas silcot aja udah berasa lembab semuka, udahnya ga berasa lengket dan sting atau apapun meski ada citric acidnya so far aman aja gak menimbulkan jerawat di aku dan enaknya ada efek menenangkan kulit, jadi menurutku ini termasuk hydrating toner.

Btw toner ini paraben, alcohol, sulfate, silicon, dan eu allergen free tapi gak safe buat fungal acne(malassezia).

Soal kemasan ini praktis, botol plastik dengan tutup flip ukurannya juga lumayan besar jd bisa awet 1-2 bulan.

oily PIHAcnePores+ 2
My skin likes it!

I tried layering this with my Klairs toner but I don't know why I don't really like the heavy feeling. It works better when I layer it with Soonjung tho, which has the same consistency as this toner. One layer is good enough and I prefer using it with a cotton pad. It's definitely helpful when the weather is super dry and cold! I've been abusing this product from using it once a day to twice a day because everytime I swipe it across my face, I can see dirt being stripped away. Everytime I finish using this toner my skin feels super cleand and smooth without feeling dry or tight. And because it's so good at removing any impurities left on the skin post-cleanser, it helps the rest of the products in my routine to be absorbed better.

Overall, as someone who struggles everyday with pollution, I feel like this has become a staple in my routine that I never thought I would need before. Especially with the affordable price point, what's there not to love?

Community Collections with "ACWELL Licorice PH Balancing Cleansing Toner"

More from ACWELL