Licorice PH Balancing Cleansing Toner

ACWELL

Licorice PH Balancing Cleansing Toner

Average rating from 20 Ratings
4.8

Used this product before? Help the community and leave a rating in under 10 seconds!

Licorice PH Balancing Cleansing Toner

4.8
from 20 Ratings
Product Overview

Quick Product Notes
(Click on Icons for more information)

Paraben-Free
Sulfate-Free
Alcohol-Free
Silicone-Free
EU Allergen-Free
Fungal Acne (Malassezia) Safe

Notable Effects & Ingredients


Brightening from 2 Ingredient(s):
Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Water

Acne-Fighting from 2 Ingredient(s):
Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Water

Anti-Aging from 2 Ingredient(s):
Citric Acid Tocopheryl Acetate (Vitamin E)

Ingredients Related to Skin Types
Click on the arrow next to the Skin Type! Green = Good & Red = Bad

Dry Skin
None
Oily/Acne-Prone Skin
1
Sensitive Skin
1

Ingredient Safety Breakdown (EWG Health Ratings)

  • Low Risk
  • Moderate Risk
  • High Risk
  • Unknown
78%
13%
0%
9%

My Ingredient Notes

No personal ingredient notes, learn more about saving ingredients to your profile here

Product Ingredient List

(Showing first 5 of 23 Ingredients)
EWG CIR Ingredient Name & Cosmetic Functions Notes
1
A
1,2-Hexanediol
(Solvent)
1
Pueraria Lobata Root Extract
(Humectant)
1
Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract
(Skin Conditioning,Perfuming,Humectant,Antioxidant)
Acne-Fighting
Acne-Fighting
Brightening
Brightening
1
Perilla Ocymoides Seed Extract
(Antioxidant)
1
A
Disodium EDTA
(Viscosity Controlling,Chelating Agent)

Latest User Reviews

(Showing 3 of 7 Reviews)
combination None
Hydrating and Glowing Toner

This acwell toner is very suitable for sensitive skin. The texture is very light and fast absorbing. I like to alternate this toner with Etude Soon Jung toner in my daily routine. I like the calming, refreshing and glowy look that i had from using this toner. Besides, it is antiaging, brightening and good for acne fighting. Love this toner so much.

combination AcnePoresUneven+ 1
For gentle exfoliation and supple skin

my holy grail! ive been using this occassionally when my skin feels dull and during breakouts. it calms my skin, and eventually leaves glowing skin. usually i would continue using serum and moisturizer. i really love how it lift my dead skin cells, and dirts from my skin. i would recommend this product to all skin types!

normal PIHAcnePores+ 4
balancing toner yang bikin supple skin

Utamanya ini ada licorice root extract ini ada di list ketiga ingridients yang perannya sebagai antioksidan, humektan, skin conditioning, dan sebagai aroma natural. Ohiya, sebenernya licorice extract ini terkenal bgt buat jerawat dan mencerahkan.

Selain itu ada citric acid (yg punya kulut sensi is not good) bagus untuk anti aging dan pH adjusting. Ohiya ada camelia sinesis leaf extract untuk melembabkan bagi kulit berminyak.

NAHHH karena kulitku normal to dry (only dry at nose) di kulit ku terasa lembab dan bikin kenyal gtu udahnya aromanya yaa kayak ekstrak tumbuhan gitu, teksturnya cair warna kuning. Aku pakai 3 tetes dengan setengah kapas silcot aja udah berasa lembab semuka, udahnya ga berasa lengket dan sting atau apapun meski ada citric acidnya so far aman aja gak menimbulkan jerawat di aku dan enaknya ada efek menenangkan kulit, jadi menurutku ini termasuk hydrating toner.

Btw toner ini paraben, alcohol, sulfate, silicon, dan eu allergen free tapi gak safe buat fungal acne(malassezia).

Soal kemasan ini praktis, botol plastik dengan tutup flip ukurannya juga lumayan besar jd bisa awet 1-2 bulan.

Community Collections with "ACWELL Licorice PH Balancing Cleansing Toner"

More from ACWELL