Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion

CosRX

Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion

Average rating from 370 Ratings
4.2

Used this product before? Help the community and leave a rating in under 10 seconds!

Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion

4.2
from 370 Ratings
Product Overview

Quick Product Notes
(Click on Icons for more information)

Paraben-Free
Sulfate-Free
Alcohol-Free
Silicone-Free
EU Allergen-Free
Fungal Acne (Malassezia) Safe

Notable Effects & Ingredients


Promotes Wound Healing from 2 Ingredient(s):
Panthenol Sodium Hyaluronate

Acne-Fighting from 1 Ingredient(s):
Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil

Ingredients Related to Skin Types
Click on the arrow next to the Skin Type! Green = Good & Red = Bad

Dry Skin
4
Oily/Acne-Prone Skin
1
Sensitive Skin
1
1

Ingredient Safety Breakdown (EWG Health Ratings)

  • Low Risk
  • Moderate Risk
  • High Risk
  • Unknown
100%
0%
0%
0%

My Ingredient Notes

No personal ingredient notes, learn more about saving ingredients to your profile here

Product Ingredient List

(Showing first 5 of 19 Ingredients)
EWG CIR Ingredient Name & Cosmetic Functions Notes
1
A
1,2-Hexanediol
(Solvent)
1
A
Panthenol
(Skin Conditioning,Antistatic Agent,Hair Conditioning)
Promotes Wound Healing
Promotes Wound Healing
Good for Dry Skin
Good for Dry Skin
1
B
Betaine
(Skin Conditioning,Humectant,Viscosity Controlling,Antistatic Agent,Hair Conditioning)
1
A
Cetearyl Alcohol
(Emollient,Viscosity Controlling,Viscosity Increasing Agent,Emulsion Stabilising,Emulsifying,Opacifying,Foam Boosting,Viscosity Increasingagent - Aqueous)
comedogenic2
Comedogenic Rating (2)
1
B
Cetearyl Olivate
(Hair Conditioning)
Fungal Acne
Fungal Acne Trigger

Latest User Reviews

(Showing 3 of 19 Reviews)
silangan
oily PIHAcneBlackheads+ 4
Not for Sensitive Skin

Tried it twice and my skin was definitely a fan. It was very moisturizing, but this was the first product where my skin actually reacted to something in the ingredients.

The first time I tried it for two days, it made my skin red and hot as the day went on. Those went away after I stopped using it.

The second time was still the same when I tried it again 2 weeks later.

marinda
oily AcneBlackheadsPores+ 3
Best moisturizer

Akhirnya!! menemukan moisturizer yang cocok di kulitku, awalnya coba beli yang travel size dan cocok dan akhirnyabeli yang ukuran besarnya deh...
bener bener ga bikin berminyak muka aku luv banget! ringan juga dan cepet meresap pake satu atau satu setengah pump aja bisa untuk seluruh wajah, dan ga bikin muka ku jerawatan, meskipun mahal tapi worth it banget buat di coba. apalagi buat  yang kulitnya oily seperti aku wajib coba moisturizer ini sih!

ghinssss
oily PIHAcnePores+ 1
Favorit aku

ini moisturizer pertama aku, sebelumnya gapernah pake moisturizer karena takut makin berminyak, tapi setelah menemukan CosRX ini aku suka bangeett karena ini cukup melembabkan, kalian cuma perlu 1 pump aja udah bisa buat seluruh muka, untuk aroma menurut aku kaya bau lemon gitu(?) i mean ini seger banget baunya jadi enak aja gitu dipake kalo abis mandi, untuk harga yg lumayan pricey menurutku worth it to buy karena makenya pun sedikit2 jadi bakal lama abisnya

Community Collections with "CosRX Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion"

More from CosRX