Centella Green Level Calming Toner

Purito

Centella Green Level Calming Toner

Average rating from 4 Ratings
5.0

Used this product before? Help the community and leave a rating in under 10 seconds!

Centella Green Level Calming Toner

5.0
from 4 Ratings
Product Overview

Quick Product Notes
(Click on Icons for more information)

Paraben-Free
Sulfate-Free
Alcohol-Free
Silicone-Free
EU Allergen-Free
Fungal Acne (Malassezia) Safe

Notable Effects & Ingredients


Promotes Wound Healing from 3 Ingredient(s):
Panthenol Centella Asiatica Extract Sodium Hyaluronate

Ingredients Related to Skin Types
Click on the arrow next to the Skin Type! Green = Good & Red = Bad

Dry Skin
4
Oily/Acne-Prone Skin
2
Sensitive Skin
1
1

Ingredient Safety Breakdown (EWG Health Ratings)

  • Low Risk
  • Moderate Risk
  • High Risk
  • Unknown
100%
0%
0%
0%

My Ingredient Notes

No personal ingredient notes, learn more about saving ingredients to your profile here

Product Ingredient List

(Showing first 5 of 23 Ingredients)
EWG CIR Ingredient Name & Cosmetic Functions Notes
1
A
1,2-Hexanediol
(Solvent)
1
A
Disodium EDTA
(Chelating Agent,Viscosity Controlling)
1
A
Dipropylene Glycol
(Fragrance,Solvent,Viscosity Decreasing Agent,Masking,Viscosity Controlling)
1
A
Panthenol
(Antistatic Agent,Hair Conditioning,Skin Conditioning)
Promotes Wound Healing
Promotes Wound Healing
Good for Dry Skin
Good for Dry Skin
1
Portulaca Oleracea Extract
(Skin Conditioning)

Latest User Reviews

combination AcneAnti-AgingBlackheads+ 5
very good

karena kulitku tiba2 breakout, jadinya aku ganti semua rangkaian skincareku mulai dari face wash sampe moisturizer. aku pilih toner ini karena mengandung centella asiatica dan hyaluronic acid. udah 3 mingguan lebih aku pake toner ini. mulai dari texturenya dia agak thick dan kentel tapi sama sekali ngga lengket dan cepet bgt meresap ke kulit. menurutku dia cukup ngasih hidrasi ke kulitku tp ngga too much, buat yg bener2 dry skin, harus layering biar bisa lembab bgt. yg aku suka dia bener2 membantu calming kulitku yg kemerahan dan ada jerawat + bruntusan. kulitku juga jadi halus, ngga segradakan dulu karena dia bisa soothing kulitku. cinta bgt sama toner ini huhuhu 😭❤ dipake barengan sama rangkaian purito centella lainnya, hasilnya jadi lebih bagus dan jerawat jadi jarang muncul! untuk packagingnya dia pake box dari bahan reusable, botolnya doff warna hijau emerald yg aku suka bgt haha terus agak transparant. wangi herbal2 gitu mirip sama buffet serumnya dan relaxing bgt. ukurannya 200ml dan menurutku dengan toner sebanyak itu harganya affordable bgt! untuk saat ini dia jadi toner kecintaanku ❤

combination RosaceaAnti-AgingBlackheads+ 1
Works great

I absolutely love this.

The ingredient list looks amazing and it does seem to work great with my skin. It does reduce the redness, which is the main reason why I decided to give it a try.

The consistency is quite thick for a toner, it takes a while to sink into the skin but it eventually does, so it's no biggie.

combination AcneRosaceaAnti-Aging+ 6
Very good for sensitive skin, lots of good ingredients.

A moisturizing and calming toner, it's rich in Centella Asiatica and Hyaluronic Acid. Lots of good ingredients! Very good for sensitive skin, lots of good ingredients. I have combo sensitive skin, and find it works very well for me. Will be looking at other products they have too.

Community Collections with "Purito Centella Green Level Calming Toner"

More from Purito